• KD

Versoepeling gemeente voor TV Ready betreffende coronamaatregel

De gemeente Harlingen heeft voor onze vereniging de onderstaande regels vastgesteld.

Voor het spelen van dubbels geldt dat er maar 3 banen of als er geen lessen zijn 4 banen gebruikt mogen worden. De ernaast liggende baan moet vrij gehouden blijven. Dus baan 1, baan 5 en baan 8 zijn b.v. bespeelbaar. En als er geen lessen zijn ook baan 3. Er mogen ook geen enkelpartijen op de baan naast een dubbelpartij gespeeld worden.  Indien er een enkelpartij staat mag er wel een enkelpartij naast. Zolang men altijd de 1,5 meter in acht neemt.

In het kort betekent dit: Max 4 personen op twee naastelkaar liggende banen. Voor de tennistrainers gelden andere regels. Algemene regels die nog steeds gelden.

  • De kantine en kleedruimtes van ons clubgebouw zijn nog gesloten.

  • De 1,5 meter afstand moet goed in acht worden gehouden.

  • Het reserveren van banen dient digitaal via onze club app te gebeuren. Men kan precies zien op welke tijden er reserveringen zijn.

  • Er zitten tussen de reserveringen minimaal 5 a 10 minuten ruimte om naar de baan toe te lopen en als men klaar is weer naar buiten te lopen zonder dat men elkaar hoeft te passeren. Dus als het druk is op de banen, wat dus in het digitale systeem goed te zien is, maak geen nieuwe reservering maar ga op een andere dag spelen of ander tijdstip.

  • Tijdens het dubbel spelen moet de 1,5 meter gehandhaafd blijven. Dit kan betekenen dat je eens een bal moet laten gaan.

  • Als men van baan helft wil veranderen (wat niet altijd noodzakelijk is) loopt men met de klok mee naar de andere speel helft.

  • Ga niet gezamenlijk naast elkaar op een bankje zitten, houd de 1,5 meter afstand in acht!

Natuurlijk vragen wij iedereen, zijn verantwoordelijkheid te nemen wat betreft de hygiënemaatregelen. Voor zich zelf maar ook voor de gezondheid van anderen. Dus handen wassen. En als men zich ziek voelt, niet spelen maar blijf thuis.96 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven