Nieuws uit de onderhoudsploeg

Nieuwe banken


Wellicht heeft u ze al gezien: op alle banen zijn nieuwe banken voor de spelers geplaatst. De banken zijn van aluminium met gerecyclede PET-fles planken. Oer en oer degelijk. De aanschaf was mogelijk doordat het bestuur en de Vrienden van TV Ready een mooi budget beschikbaar stelden.Enkele oude banken krijgen een opfrisbeurt, zodat die er binnenkort ook weer mooi bij staan. Daarmee is het misschien ook niet meer zo nodig dat men overal stoelen naar toe sleept (en vaak niet weer terugbrengt …)Nieuwe materialen


De onderhoudsploeg ontving ook een mooi budget ten behoeve van de aanschaf van diverse nieuwe materialen. De ploeg beschikt daardoor op dit moment uit een volwaardig en kwalitatief goed pakket aan middelen om optimaal onderhoud aan de banen uit te kunnen voeren. Belangrijk onderdeel daarvan is het Stihl trekkertje, waarmee in de aanhanger de diverse materialen over het park vervoerd kunnen worden om vervolgens door het trekkertje over de banen te kunnen worden gesleept. Dat maakt het werken met de veelal vrij zware materialen een stuk eenvoudiger.


Afvalbakken


In de voorbije (?) Corona periode hebben een twaalftal oude “asemmers” een upgrade gekregen. Ze zijn geschilderd in de bekende diep groene Harlinger kleur. Ze kunnen hopelijk weer jaren mee. De benodigde verf werd beschikbaar gesteld door Michel van der Ploeg, waarvoor dank! Gebruik de afvalemmers waarvoor ze bedoeld zijn en gooi peuken s.v.p. in de speciale emmers.


Padelbanen


Er klinken af en toe geluiden waarin “geklaagd” wordt over de (volgens sommige spelers te grote) hoeveelheid zand op de Padel banen. Onze leverancier meldt daarover het volgende:


Infill (oftewel zand) dient vlak te liggen met de top van de vezel. Hierdoor speel je op het puntje van de vezel en dat voorkomt extra onnodig slijtage (dit is al extreem bij padel, denk aan ca 6 jaar) Wel speel je met droog weer het zand weg, waarom - om te voorkomen dat men het een zandbak vindt- het absoluut nodig (en dus verplicht) is om na het spelen de baan te vegen, waarbij het zand gelijkmatig over de baan verspreid wordt. Door effectief te vegen kan de levensduur van de banen sterk verlengd worden!


Na het verwijderen van een kleine hoeveelheid zand voldoen onze banen aan de normen.


Gravel banen


Ook hier geldt, dat het na het spelen altijd verplicht is de banen te vegen. De juiste methode: van buiten in een cirkel beweging naar het midden van de baan. .
De onderhoudsploeg is wekelijks actief om te zorgen voor goede banen in een fraai tennispark. Zijn er klachten of heeft u tips, dan horen we het graag! Samen kunnen we er voor zorgen trots te zijn op het mooiste park van Friesland.339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven