• KD

De baanonderhouders krijgen hulp van Herman.
Ook tijdens de grote renovatie van het tennispark, wordt er natuurlijk gewoon getennist. En dat betekent dus, dat de mannen van de onderhoudsploeg er voor zorgen dat de banen in goede conditie zijn.


Elke maandagmorgen (of zonodig vaker) komt de ploeg (onder strikte naleving van de Corona maatregelen) samen met Riemer Beeksma bijeen om de banen te inspecteren en het nodige onderhoud uit te voeren.


Het gaat dan om het dichten van kuiltjes, het zonodig aanbrengen van extra gravel en het uitvlakken van banen, de controle van nethoogte en -spanning, losse lijnen repareren, het legen van afvalbakken enz. Voor een groot deel is dat handwerk. Daarnaast wordt ook de oude, trouwe Honda veegmachine ingezet.


Ten behoeve van de nieuwe Smash-court banen 1 en 2 heeft men sinds enige tijd de beschikking van een scootmobiel (de Herman) die gebruikt wordt voor het slepen van de erg zware rubber mat. Het bestuur schafte deze op advies van de baanonderhouders aan. Met dit zeer wendbare “trekkertje” kunnen in korte tijd de nieuwe banen een goede veegbeurt krijgen.


De Herman is ook in de hal bijzonder geschikt, omdat hij in tegenstelling tot de Honda elektrisch wordt voortgedreven en dus geen gevaarlijke, stinkende en ongezonde dampen produceert.


Tenslotte: de mannen stellen het zeer op prijs als alle spelers na het spelen de banen (ook baan 1 en 2!) over de volledige lengte en breedte vegen. Een mooie manier om nog even over de gewonnen of verloren partij na te denken


De onderhoudsploeg bestaat uit: Cleem , Edwin , Germ , Hans , Klaas , Piet , Riemer , Sybe en Tiedo.

146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven