Nieuwsbrief 6 |juli 2021

Ledental

In de vorige nieuwsbrief konden wij u melden dat het ledenaantal weer aan het stijgen was. Het bestuur had zich tot doel gesteld om in 2021 minimaal 50 nieuwe leden te kunnen verwelkomen. Het is echter fantastisch om nu al vast te stellen dat we dat aantal ruimschoots overschrijden.

We hebben inmiddels 401 leden, bijna 80 meer dan een aantal maanden geleden!!!!!!! Ons nieuwe streefgetal is dan ook bijgesteld naar 425.

Bestuur

Het doet het bestuur plezier om te kunnen melden dat we een nieuw aspirant bestuurslid hebben gevonden in de persoon van Vanessa Weever. Vanessa heeft ervaring op bestuursniveau gezien haar achtergrond als directeur/ bestuurder van Kinderwoud, een grote kinderopvang organisatie.  Vanessa, hartelijk welkom!

Vrijwilligers

De laatste tijd hebben weer een aantal leden zich opgegeven als vrijwilligers om zo nu en dan de vereniging te ondersteunen. Het woord zegt het al, een vrijwilliger helpt de vereniging op die momenten dat het past en nodig is. We hebben echter nog niet genoeg. Daarom ook in deze nieuwsbrief de oproep om u als vrijwilliger aan te melden. We zoeken nog mensen voor kantinediensten, voorraadbeheer, voor hulp bij toernooien, voor hulp bij activiteiten voor de jeugd, voor PR zaken enz.

Aangezien Karla van Dijk is gestopt met haar vrijwillige werkzaamheden voor de club, zoeken we ook een nieuwe VCL (vereniging competitieleider) Deze doet organisatorische taken in samenwerking met andere competitieleiders.

In dit kader wil het bestuur Karla enorm bedanken voor haar grote inzet en betrokkenheid bij tv Ready. Het was geweldig wat je voor de club gedaan hebt, te veel om op te noemen. Dank daarvoor.

Ook oud bestuurslid Tieneke Veltman-Broersma wil langzamerhand wat gas terugnemen. Op dit moment is zij nog wel actief voor de kantine en als VCL. Ook haar inzet voor de vereniging was altijd groot, zowel in de zichtbare als ook in de minder zichtbare zaken. Het bestuur bedankt ook haar voor haar werk voor de club in een groot aantal jaren. Hiervoor grote dank.

Kantinebezetting

Vanaf 12 juli vragen we ieders medewerking voor het bezetten van de kantine. Op woensdagen zal Follie de kantine bezetten, maar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vragen we hulp. Hiervoor maken we gebruik van de dienstenplanner van de KNLTB. Deze vindt je in de club.app of online op http://mijn.knltb.club. Een dienst kan door 1 of 2 personen ingevuld worden. Je kunt zelf aangeven wanneer je je dienst gaat draaien. Je ontvangt vooraf een code voor het sleutelkastje in de gang waarmee de deur geopend kan worden. In de kantine ligt een beschrijving van de procedure hoe te openen en te sluiten. Openingstijden van de kantine zijn van 19:00 tot 23:00.

Tobbedans PuntNL Groep Toernooi

Komende week vindt het 36e Tobbedans PuntNL Groep toernooi plaats op ons park. We zijn natuurlijk erg blij dat deze doorgang kan vinden. Wel wordt aan deelnemers en bezoekers medewerking gevraagd voor het naleven van de overgebleven regels:

  • Houd je aan de algemene coronaregels

  • Bezoekers moeten zich per gezelschap registreren bij de ingang.

  • Houd je aan de looprichting en de aanwijzingen op het park.

  • Houd je buiten het veld aan de 1,5 meter regel.

  • Blijf uit de buurt van de boomgaard, er zitten enkele dode takken in de bomen die gevaarlijke situaties kunnen opleveren.

  • Fietsen stallen op de parkeerplaats aan de overkant, aan de kant van Zeerobben.

  • Heel veel plezier!​

Nieuw tijdens de vrijdagmiddag van het toernooi zijn de Water Games voor de jeugd. Meer informatie bij Nieuws.​

Padel

De padelbanen zijn opgeleverd en inmiddels in gebruik genomen. Zaterdag 10 juli zal er tijdens de officiële opening een demonstratiepartij worden verzorgd door een van de topspelers van Nederland, Uriel Maarsen, in samenwerking met de trainers van tennisacademie Friesland. Deze demonstratie start om 10.00 uur.

Aansluitend kunnen leden van de vereniging een clinic volgen met deze Nederlandse topspeler. Een fantastische kans.

Deze dag hebt u de gelegenheid om én toptennis, via het bekende Tobbedanstoernooi, én toppadel te kunnen zien op ons tennispark. We hopen en verwachten veel belangstelling.

De padelcommissie met Saskia Zuiderhof en Vince Ypma, in samenwerking met tennisacademie Friesland, heeft echter nog veel meer plannen. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u het schema met activiteiten. U kunt dit ook volgen via Facebook, Instagram, onze website en de Harlinger Courant.

Tennis en padel lessen

De samenwerking met tennisacademie Friesland verloopt goed. We zien een toename van het aantal jeugdleden die les nemen en krijgen via de tennisacademie. Ook zien we een toename van senioren die les nemen in tennis of padel. In dit kader is het naar aanleiding van vragen van leden goed om u erop attent te maken dat u een voorkeur voor een trainer kunt aangeven bij tennisacademie Friesland onder het kopje opmerkingen bij het aanmeldformulier. Zij beoordelen dan of dit mogelijk is.

 

Het ouder kind toernooi van zaterdag 26 juni was goed bezocht met 39 koppels en maar liefst 80 deelnemers. De organisatie was prima geregeld door de jeugdcommissie, de tennisacademie en vrijwilligers. Met elkaar zorgden zij voor een leuke gezellige en sportieve middag.

Sponsoring

Enige tijd geleden heeft het bestuur een sponsorplan ontwikkeld en de resultaten daarvan zijn inmiddels zichtbaar op het park. Voor alle tennisbanen is inmiddels een sponsor gevonden en hangen er op baan 3 en 4 en op baan 7 en 8 nieuwe winddoeken met sponsornamen. Het ziet er mooi uit. In de komende tijd zullen meer van deze winddoeken worden geplaatst en komen er ook sponsornamen op de padelbanen.

We zijn als bestuur en vereniging uiteraard erg blij met onze sponsors. Hun bijdrage is belangrijk voor de vereniging. We willen dan ook graag het aantal sponsors verder uitbreiden. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van een bedrijf te verbinden aan een toernooi (zoals ook bij het jaarlijkse Open Tobbedans PuntNL Groep toernooi). Dus, heeft u interesse????? Neem dan contact op met het bestuur.

Renovatie

Zoals u zelf al heeft kunnen constateren zijn de banen 1 en 2, de banen 7 en 8 en de padelkooien klaar en is de omgeving daarvan afgewerkt. Daarbij ontvingen we ook nog een extraatje. Op de ondergrond waar in de toekomst mogelijk een derde padelbaan staat gepland, heeft de padelbouwer PadelTotaal/Tennistotaal, gratis een veld gemaakt van een nieuwe sport, namelijk Pickleball. Deze sport op ons park is een primeur in Friesland.

Uiteraard zijn wij als bestuur erg blij met dit cadeau. Leden van de club hebben nu dus de mogelijkheid om 3 sporten op het park te beoefenen. Onderstaand leest u een bijlage van de picklesportbond met informatie


Op zaterdag 19 juni is bij TV Ready de eerste echte pickleballbaan van Nederland in gebruik genomen! Met dank aan Tennistotaal/Padeltotaal (die de coating en het net geschonken heeft) en pickleball.nl voor het gratis beschikbaar stellen van de paddles en ballen. Vanaf heden kan iedereen een (pickle)balletje slaan. Het materiaal kun je via de tennisleraren lenen. Op www.pickleballholland.nl vind je meer informatie over deze laagdrempelige sport voor alle leeftijden. Met filmpjes waarin de regels worden uitgelegd. Op bijgevoegde foto een aantal enthousiaste deelnemers van de pickleballclinics.

Meer weten en/of benieuwd naar de eerstvolgende toernooien? Kijk op de website www.pickleballholland.nl of stuur een mail naar info@pickleballholland.nl

 

 

Namens het bestuur,

Bert Hartendorp (vz)

Pickleball.jpg
Planning padel activiteiten tijdens Tobbedans en officiële opening banen


                                   
Maandag    

Geen padel activiteiten

Dinsdag

optie voor losse lessen

Woensdag  

Tossen voor leden en spelers toernooi. Per ronde mogelijkheid voor 8 personen. Wedstrijden van 30 min
Start om 18.30/19.00/19.30/20.00/20.30/21.00 uur. Leenrackets en ballen via leraar.


Vrijdagmiddag

Watergames voor junioren met padel als onderdeel.


Vrijdagavond    

Tossen voor leden en spelers toernooi. Per ronde mogelijkheid voor 8 personen. Wedstrijden van 30 min
Start om 18.30/19.00/19.30/20.00/20.30/21.00 uur. Leenrackets en ballen via leraar.

        
Zaterdagochtend Officiële opening

 

09.45 uur:  Officiële opening met praatje voorzitter.                 
10.00 uur:  Start met demonstratie wedstrijd van Uriel Maarsen, Frank, Fenno en Wilco/Ruud
11.00-13.00 uur: Mogelijkheid voor vrij spelen met trainers.

 

 

Zondag

Onofficieel mini toernooi padel tijdens finaledag. Opgeven in koppels.            
Opgave via Frank per mail of intekenlijst in kantine.                
Wedstrijden van 45 min, spelen in poules met kruisfinale.