Jeugdcommissie

 

Wij houden ons bezig met het organiseren en begeleiden van toernooien, trainingen, competities en overige activiteiten voor de jeugd. Ons doel is om de jeugd bij TV Ready op een sportieve en gezellige manier met tennis bezig te houden. Dat kan door les te nemen, gezellig een balletje over te slaan met een vriendje of vriendinnetje en mee te doen aan onze toernooien. Bij ons draait alles om de jeugdleden: groot & klein, beginner & gevorderde, jongens & meisjes.

 

Gezelligheid en sportief gedrag naar elkaar toe vinden wij het aller belangrijkste en wordt gestimuleerd. We zijn er natuurlijk ook om de wensen van de jeugdleden kenbaar te maken bij het bestuur van de vereniging. Input en feedback van de jeugdleden en hun ouders zijn altijd welkom! We hebben tevens een poule van “hulpouders” die ons af en toe helpen tijdens activiteiten; extra hulp kunnen we altijd gebruiken dus wil je je hierbij vrijblijvend aansluiten, laat het ons dan weten.

 

Contactgegevens

Jeugdcommissie: jeugd@tvready.nl  of Tennisacademie Friesland TAF

Training

Bij TV Ready wordt lesgegeven en competitie gespeeld volgens “Tenniskids”, het KNLTB tennisprogramma. Het is een spelsysteem waarbij kinderen meer op hun eigen niveau worden ingedeeld en dus iets minder op leeftijd.

De KNLTB streeft er naar om voor zoveel mogelijk kinderen een leuke, gezellige en leerzame vorm van tennis te introduceren. “Tenniskids” bestaat uit: ROOD, ORANJE (deze competitie wordt ook genoemd: “de Worldtour”) en GROEN.

Daarnaast is er nog de kleur GEEL voor de oudste jeugdleden (deze valt niet onder Tenniskids). Per kleur worden verschillende soorten ballen gebruikt. Voor de jongste spelers betekent dit dat de bal minder hoog opstuit. Hierdoor zijn de rally’s langer en raken de kinderen extra gemotiveerd. Meer informatie over Tenniskids vind je op www.tenniskids.nl
 

Competitie

Voor al onze jeugdleden bieden we in het voorjaar verschillende competitievormen aan. Deze tenniscompetitie kun je vergelijken met de voetbal- of hockeycompetitie; je speelt als team thuis of uit tegen verschillende teams van diverse tennisclubs in de regio. Wij vinden het belangrijk dat het vanzelfsprekend wordt dat zo veel mogelijk jeugdleden deelnemen aan deze voorjaarscompetitie. Het spelen van wedstrijdtennis in competitieverband is niet alleen bevorderlijk voor sociale ontwikkeling door een unieke combinatie van teamsport met individuele aspecten, ook is verbeteren van het spel een groot doel. Wanneer je zoon of dochter competitie gaat spelen is het erg leuk om de tennis spelregels een beetje te kennen. Deze regels en andere informatie is te vinden op www.tenniskids.nl

Competitie: de rol van ouders

Tijdens het competitieseizoen wordt ook van de ouders verwacht dat ze bijdragen aan de begeleiding van de teams.

Dit houdt niet alleen in dat de teams gereden moeten worden naar uitwedstrijden, ook krijgen zij graag positieve steun en aanmoediging van de kant. Verder moeten de thuiswedstrijden in overleg met elkaar worden begeleid.

Competitie: aanmelding
Lijkt het je leuk om in de toekomst competitie te spelen of je op te geven als invaller, vraag dan de trainer of iemand anders van de jeugdcommissie om informatie. Ook is het leuk om ééns te gaan kijken bij een thuiswedstrijd, al is het alleen maar om je clubgenoten aan te moedigen.

Gratis hoodie
Alle jeugdleden die voor het eerst competitie gaat spelen krijgen van de vereniging een gratis hoodie! Deze hoodie wordt gesponsord door de vereniging & Grafisch Centrum Harlingen; deze bedrukt de hoodie met ons clublogo. Het is leuk om tijdens de competitie als team hetzelfde gekleed te gaan. Wij vinden dit een mooie herkenbaarheid en eenheid vanuit onze tennisvereniging.
Competitie: indeling, speeldata en standen
De indeling van de jeugdcompetitie teams standen, uitslagen en speelschema’s staan vanaf maart op de website en op www.mijnKNLTB.nl. Tip: download de app “mijn KNLTB” op je mobiel!

Clubkampioenschappen

 

Dit jaarlijkse toernooi is de uitgelezen kans om je tenniskwaliteiten eens echt te demonstreren en wie weet ga jij er dit jaar wel vandoor met een mooie beker en een heel jaar roem. Dit mag je echt niet missen! Alle deelnemers worden ingedeeld in poules, op leeftijd en/of speelsterkte. We hechten er veel waarde aan dat, voor zover mogelijk, alle jeugdleden meedoen aan de
clubkampioenschappen.

Vrijdagavond Toss avond

Iedere vrijdagavond (vanaf april) kan de jeugd vanaf 16 jaar meedoen met tossen. Het principe van tossen houdt in dat je dubbel of enkel partijen tennist met en tegen willekeurige andere (junioren en senioren!) spelers. Je hoeft je hiervoor dus niet in te schrijven, je zorgt er wel voor dat je iets voor 19.00 uur aanwezig bent en je meldt je aan bij de TOSS-begeleider, waarna je wordt ingedeeld. Iedereen speelt steeds partijen van 30 minuten. Je mag natuurlijk ook om 19.30 uur of later instromen.

Jeugdhonk

Speciaal voor onze jeugdleden beschikt onze vereniging over een gezellig jeugdhonk. Een plek om voor en na het tennissen een potje tafelvoetbal te spelen, te gamen, een ander spelletje te doen of gewoon lekker te chillen in de zitzakken. Ruim voordat je het jeugdhonk verlaat alles weer netjes op. Zie je dat er per ongeluk iets stuk is gegaan, geef dit dan direct door aan de jeugdcommissie of aan een kantinemedewerker. Heb je nieuwe ideeën over de inrichting van het jeugdhonk? Laat het ons weten!

Reserveringssysteem buitenbanen

Wil je een buitenbaan reserveren dan dien je gebruik te maken va het (digitale) afhangbord, dat hangt in het halletje naast de kantine. Daarop is te zien welke banen vrij zijn. Om een baan te kunnen reserveren gebruik je je ledenpas. Deze heb je tevens nodig om het hek bij de ingang van het park te kunnen openen. Alle spelers moeten dus hun pasje bij zich hebben om te kunnen reserveren. Spelen zonder te reserveren houdt het risico in dat anderen je van de baan kunnen sturen.

Introducé meenemen

Wil je een vriend of vriendin meenemen om samen op een buitenbaan vrij te tennissen, dan mag dat. De kosten zijn 2,50 euro per keer en je dient dit bedrag contant te betalen in de kantine.

Alcoholbeleid

Ook TV Ready wil meewerken aan het beperken en terugdringen van alcoholgebruik bij jongeren. Daarom wordt er geen alcohol geschonken aan jongeren onder de 18 jaar.

Baanonderhoud

Bij het spelen dient men geen schoenen met diep profiel te dragen. Het is verstandig, bij twijfel, voor de aanschaf advies te vragen. Veeg de baan na afloop van het tennissen. Gebruik de afvalbakken voor je afval en houd de gele scorepaaltjes heel. Laat de baan netjes achter en geef schade aan de baan even door aan een kantinemedewerker.

Parkeren

Het parkeerterrein aan de overkant van de weg (bij VV Zeerobben) dient ook als parkeerterrein voor onze vereniging. Het gebied geldt vooralsnog als blauwe zone. Ouders, denkt dus om de parkeerschijf.

Kantine

De openingstijden van onze kantine zijn te vinden op de website onder info kantine. In de kantine kunnen de jeugdleden na het tennissen gratis een glaasje limonade of water krijgen.

Aanmelden toernooien

Aanmelding voor jeugdtoernooien kan op één van de volgende manieren via de website: www.tvready.nl - via intekenlijst (hangt ’s zomers in het halletje) via de mail: jeugd@tvready.nl - opgavebriefje inleveren bij Fenno/brievenbus

 

Groetjes van de jeugdcommissie!TV Ready