Waaraan kan je meedoen

Het jaarprogramma staat hiernaast  en kun je downloaden. In de infokast buiten aan de muur van de kantine hangt deze ook.  Er hangen voor de interne toernooien inschrijflijsten in de hal van de kantine. Hieronder meer informatie over toernooien en inschrijvingen. Download toernooikalender in PDF

De interne toernooien

De interne toernooien zijn voor alle seniorleden en worden georganiseerd door de RTC ( Recreatie Toernooi Commissie). Jeugdactiviteiten worden door de jeugdcommissie georganiseerd en apart vermeld. Het kan zijn dat tijdens de toernooidagen alle banen in gebruik zijn.

In de kantine hangen aankondigingen van toernooien bij andere verenigingen. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. De wijze van inschrijven staat op de aankondiging en op deze site bij evenementen.

 

Openings-, Hemelvaart-, Pinkster en/of Mosseltoernooi

Deze toernooien worden jaarlijks georganiseerd. Ze beginnen rond 11.00 uur en duren tot in de namiddag. Bij deze toernooien gaat het om de gezelligheid, sportiviteit en het informele karakter. Voor nieuwe leden of startende tennissers een goed moment om tenniservaring op te doen en andere leden te leren kennen. Iedereen vanaf 16 jaar mag zich opgeven. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd bestemd voor de prijzen en de evt. catering. Je schrijft je individueel in. Met wie je speelt en tegen wie wordt per wedstrijd door de organisatie ingedeeld. Je speelt dus steeds met andere partners. Dit kan herendubbel (HD), damesdubbel (DD) of gemengd dubbel (GD) zijn. Alle speelsterktes spelen door elkaar maar wel zodanig dat er door iedereen leuk gespeeld kan worden. Winnen is niet het hoofddoel, gezelligheid staat voorop. Elke wedstrijd duurt een half uur of drie kwartier afhankelijk van het aantal deelnemers aan het toernooi. Begin en einde van de wedstrijd wordt met een hoornsignaal aangegeven. Aan het einde van het toernooi zullen de winnaars een leuke prijs ontvangen.

​Clubkampioenschappen

De naam zegt het al. Je strijdt om kampioen te worden van je club. Per categorie wordt één iemand of duo kampioen. De categorieën zijn Herenenkel (HE), Damesenkel (DE), Herendubbel (HD), Damesdubbel (DD) en Gemengd dubbel (GD) evt. nog gesplitst naar leeftijd. De categorieën zijn weer onderverdeeld in diverse speelsterktes. Je kunt meedoen aan max. 3 categorieën. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets. Bij een eventuele derde set, wordt een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten met 2 verschil) gespeeld.
Het inschrijfgeld bedraagt € 2,- per onderdeel en inschrijven gaat via http://www.toernooi.nl/

Tossen op vrijdagavond voor alle leden boven de 16 jaar

Vanaf begin april kan er op donderdagavond gezellig worden getost. Vanaf 19.00 uur kan men om het halve uur instromen. Men mag net zo lang deelnemen als men zelf wil. Tosstennis is bedoeld voor alle leden, ongeacht het niveau. Leden van de Recreatie Toernooi Commissie delen de spelers in. Soms speelt men een dubbel, soms een mix.

De gezelligheid staat voorop. En.. het leuke is: men tennist vaak met leden waar anders nooit mee wordt gespeeld. Voor de nazit kan men natuurlijk terecht in de kantine of op het terras. 

Tossen is elke donderdagavond vanaf begin april t/m eind sept behalve tijdens toernooien en visserijdagen. Voor sommige jeugdleden jonger dan 16 jaar wordt een uitzondering gemaakt wanneer de trainer vindt dat zij het niveau hebben om mee te doen.

 

Toss-tennis voor de 55-plussers op woensdagochtend

Ook in het komende tennisseizoen is er op de woensdagochtend weer tosstennis voor de 55-plussers. Deze ochtend trekt steeds meer deelnemers en is geworden tot een uiterst gezellige ochtend. Er wordt tussen 09.00 uur tot ongeveer 12.00 uur gespeeld. Het plezier in tennissen staat op deze ochtend voorop. Opgeven vooraf is niet nodig. Tennissers op elk niveau kunnen meespelen. 

Anne Hoogeveen heeft de leiding en zorgt voor de indeling. En niet te vergeten: halverwege is er een koffiepauze. 

 

Open Toernooi: Het Tobbedanstoernooi

Ieder jaar staat er begin juli, om en nabij week 26, het Tobbedanstoernooi op het programma. Dit is een open toernooi, dat betekent dat alle tennissers aangesloten bij de tennisbond hieraan mee kunnen doen. Het toernooi duurt ongeveer 9 dagen. Het is het grootste toernooi in Friesland met de meeste deelnemers, meer dan 300!

Er wordt gespeeld volgens het DSS systeem, dus de resultaten worden verrekend in je rating.

Er zijn diverse categorieën waaraan kan worden deelgenomen, verdeeld zowel op leeftijd als op speelsterkte, enkel, dubbel en mix.

Iedere dag zijn er naast de aantrekkelijke wedstrijden diverse andere activiteiten en voor de inwendige mens van spelers en toeschouwers wordt goed gezorgd. Dus als je zelf niet meespeelt is het zeker de moeite waard om te komen kijken.

Houd de site van Tobbedans Tennistoernooi of hun facebook goed in de gaten.